divendres, 16 de maig del 2008

Ho sabíem

El que des de fa algunes setmanes és una sospita...sembla que s'ha confirmat completament: la línia C-3 de Rodalies perd viatgers a un ritme inversament proporcional al temps que tarda en arribar al centre. Una notícia apareguda a Levante, tot i que fent referència a Requena, ens ho diu clarament: la davallada d'usuaris pot superar el 40%. Fa algun temps ja observàrem l'experiència de Vicent Forment i la seua nova tria de mitjà de transport, que no era més que un exemple del que havien decidit fer molts usuaris habituals d'aquesta línia. I, si som rigorosos, abans del tall resultava del tot impossible seure a alguns dels trens si arribaves massa just d'hora (especialment pels matins direcció València i de tornada a migdia i vesprada), però ara quasi mai ens quedem sense seient.

Si una població com Requena, que compta amb menys d'una dotzena de serveis amb València al dia en autobus (una xifra similar al tren), ha optat per la carretera...què estarà passant a Alaquàs i Aldaia? No hem d'oblidar que, en l'actualitat, en temps de viatge estem en xifres molt similars entre ambdós mitjans, però el bus ofereix tres freqüències a l'hora i des d'una hora i mitja abans que el tren. I si parlem de cotxes...

Sincerament esperem que, tot i la pèrdua evident de viatgers (i aviat segur que ixen xifres més properes geogràficament igual de desfavorables), les freqüències es mantinguen, es tracten d'eliminar els buits i es millore la connexió amb MetroValència. Però seguim sospitant, perquè nosaltres esperem no deixar marxar el tren del transport públic.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aixó, tindrem que vore com ha baixat els viatgers a Aldaia...q ja et dic jo q han baixat. Per cert, l'estació és d'Aldaia, no d'Alaquàs!