dimecres, 14 de maig del 2008

Som el barri blau d'Alaquàs?

Ens hem trobat darrerament alguns comentaris que donen per clar que el Barri de la Puríssima és un districte on guanya la dreta o, almenys, el nombre de votants socialistes és inferior als de la mitjana del municipi. Per a alguns, aquesta teoria tal vegada justificaria la tranquil·litat que l'actual govern municipal té en executar millores a aquest indret d'Alaquàs. Molts creuen que el perfil de vot conservador està unit a un cert nivell econòmic i una determinada imatge social. I tot i que discrepem en què aquest siga l'habitant mitjà del nostre barri, val a dir que sí és prou normal trobar molts empresaris entre els nostres veïns. Però val a dir que no som el barri blau que alguns pinten ni de lluny.

La primera cosa que volem assenyalar és que hem tracat d'obtinde els resultats electorals de les dos darreres eleccions municipals i ens hem trobat amb la nul·litat de la plana web municipal. D'altra banda, hem de dir que els partits que no governen estan més acostumats a açò d'Internet i a la plana web del Bloc hem trobat un interessant estudi. De fet, d'ací hem agafat les dades per fer la nostra anàlisi.

El primer que hem de dir és que el vot socialista al nostre barri és sempre inferior a la mitjana d'Alaquàs, tot i que ha pujat als darrers quatre anys. Açò varia dels 14 punts de diferència de les eleccions municipals de 2003 als 8 punts de les municipals de 2007. En aquesta mateixa línia, el vot popular és superior al de la mitjana del municipi: 13 punts de diferència al 2003 i 8 punts al 2007. Val a dir que els votants del PP estan molt consolidats. La resta de partits mostren unes actuacions similars a la mitjana.

Vist açò, tot semblaria indicar que ens trobem davant d'un barri que, si ben és cert no vota majoritàriament al PP, tampoc dóna el mateix recolzament que la resta del poble al PSPV. Però aquesta afirmació s'ha d'acotar amb moltes cometes. És una realitat, és clar, tot i que val a dir que en les darreres eleccions municipals han aparegut altres nuclis dins la població on el percentatge de vots als populars és major que al nostre barri (com es poden veure als gràfics adjunts). Per tant, no som el barri més blau, ni de fet som un barri blau.

I sense voler apuntar res d'especial, sí tenim algunes sospites per justificar el creixement en 2007 del vot popular (i la baixada del vot socialista) als barris que s'observen al gràfic:
  • Es tracta del centre històric del poble, pot ser una altra de les zones oblidades (i on també és més car viure), amb una població envellida.
  • Creix el descontent envers l'actual govern municipal socialista (o cap a la persona que el representa).
  • La força del PP a la nostra comunitat fa que poc a poc tot acabe assimilant-se al missatge popular.

Tot açò ens permet denunciar amb més confusió la situació de marginació que patim tots aquells que vivim de La Sequieta cap a Torrent. Perquè si és incomprensible que es tracte menys bé a aquells que no et recolzen, és molt contraproduent tractar malament a aquells que sí et recolzen. I açò, a la llarga, acaba provocant que et deixen de votar...o temps al temps. Esperem que l'Ajuntament guanye en sensibilitat si vol seguir guanyant en vots per aquesta zona...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es lo que hay, pero odio el bipartidismo. Me niego a votar al PPSOE. Soy un bicho raro.

Anònim ha dit...

Pues lo q esta claro es q aqui, pase lo q pase, PPSOE suman el 85%. Y como en la mayoría de las cosas son iguales, os da igual quien gobierne. Suerte y q os traten mejor.

Anònim ha dit...

No estaria mal que posareu gràfics de les eleccions generals de 2008. Jo crec que a unes elecciones general, i sense circunstàncies excepcionals, és on de veres se sap si un barri es de dretes o d'esquerres. A les local, la ideologia conta peró també les simpaties personals, afinitats, antipaties, etc.

Anònim ha dit...

Pero mira que tenim bona pluma (escriptura) els d'Alaquàs!
Enhorabona al Barri La Puríssima!

Barri La Puríssima ha dit...

Vaja, molt amables pels vostres comentaris i lloances...
Sobre el que comenteu de resultats de les eleccions generals per col·legis electorals...ja ens agradaria poder fer-ho. Però la realitat és que l'Ajuntament no té aquestes dades a la plana web i no trobem cap lloc on buscar-les. Si algú té cap tipus d'indici sobre on poden estar, li estaríem molt agraïts i ampliaríem aquest estudi.
Gràcies de nou a tots per llegir-nos.