dimecres, 21 de maig del 2008

Doble forma de mesurar

Com hem dit alguna que altra vegada, el Camí Vell és un bon lloc al qual mirar on comença i acaba el poble de manera, si més no geogràfica, sí política. I no és que ens agrade explotar aquest sentiment de maltractament, sinó que simplement som testimonis d'algunes imatges que sacsen amb molta força les nostres retines.

Com bé sabeu els que ens seguiu des de fa temps, sembla que el terme muncipal d'Alaquàs acaba amb el Carrer Lanjarón. D'ací cap a Torrent...ja ens enrecordarem quan la situació siga massa molesta o quan necessitem traure cap tipus de benefici. Aquesta tesi que defenem al bloc no té massa explicació, tot i que tampoc ens agrada descartar, directament, que gran part del govern municipal mira amb cert recel cap al sud del poble.

Però la realitat és clara: en qüestió de 50 metres (que és l'espai que dista entre una imatge i l'altra) hi ha una diferència ben gran. Al Camí Vell de Torrent, cap al nord del Carrer Lanjarón, trobem que -tot i que no sempre- s'intenta mantindre una certa neteja, poda, serveis ciutadans (com ara bancs, papereres, enllumenat adequat...)... D'aquest carrer cap al nostre barri, seguint el Camí Vell de Torrent, res a veure: problemes amb la neteja, inseguretat per culpa de la deficient il·luminació, projectes per acabar, carència total de mobiliari urbà, voreres sense fer, espais verds descuidats...Queda clar que hi ha una part del Camí Vell de primera...i altra de de primera regional.