dijous, 29 de maig del 2008

Històries d'una correspondència

Pel que sembla ja ha arribat a les nostres mans la carta més famosa del poble en les últimes hores. Com bé sabeu, per ací per La Puríssima tot arriba tard, però si tens paciència arriba. Encara que aquesta vegada, pel que ens han contat, s'han donat pressa en què tothom la tinga en les seues mans totjust abans de la gran fita: el dissabte és el gran dia i hem d'estar ben informats.

Prou s'ha parlat de fets -per dir-ho d'alguna manera- menors: tot s'ha fet a última hora, no hi ha res de veritable participació ciutadana (perquè ensenyar al Castell unes maquetes no es voler que la gent s'implique, sinó entreteniment i faroleig), poc a dir sobre l'absència del valencià o les inspiracions en personatges il·lustres de la blogosfera.

Nosaltres ens volem quedar amb unes quantes idees que es sintetizen a aquesta frase del fullet: "En definitiva, la nova etapa que s'inicia amb el Pla es caracteritza per la consecució d'un objectiu fonamental: la cerca de la qualitat en el seu sentit més ampli, la qualitat urbana, la qualitat dels serveis, la qualitat ambiental, la qualitat de vida". Així siga. I no que siga una altra era de pèrdua de serveis, de patrimoni, de democràcia i de prosperitat, així com de prepotència recolzada en majories, de defendre els interessos de molt pocs i de pensar que a Alaquàs sols estem per fer caixa. Esperem, doncs, que aquest PGOU done respostes a les necessitats de tots, que ens faça a tots iguals de ciutadans d'Alaquàs i que les paraules no queden soterrades per fullets de disseny.

Perquè hem de ser sincers...quan hem obert el sobre ens hem emocionat. Des de diferents llocs del nostre barri hem pensat que aquest post va a ser referència d'altres que vindran al nostre bloc, perquè esperem un canvi morfològic al barri La Puríssima. Aquest PGOU té l'oportunitat de connectar-nos definitivament amb el poble, d'envoltar-nos de veïns, de fer-nos útils amb serveis de veritat i de restaurar tot allò que ha envellit i ningú ho ha evitat. Però també pot continuar perllogant-nos a l'ostracisme local, juntament amb altres barris oblidats quan passen les eleccions. Direu que som uns sentimentals...però el sobre ens ha emocionat.

2 comentaris:

ascolti ha dit...

plas, plas, plas

Vicent Forment ha dit...

Moltes felicitats, sense dubte el vostre millor post fins al moment.

Espere que el PGOU, signifique una millora per al vostre barri, vos conecte amb el poble i vos separe del polìgon.

Le veritat és que pel que jo he estudiat fins el moment i tal i com està plantejat el PGOU, l'eliminació de les industries que estan junt al vostre barri, tardarà anys i anys i dependrà de que els responsables municipals siguen capaços de gestionar una operació urbanística molt complicada, que requerix moltes hores de feina i de negociació, i no se si els actuals gestors municipals seran capaços de fer-ho.

El que si que tindreu prompte és una finca de 6 altures en el solar que hi ha al Barri actualment sense edificar, aixó voras com si que ho fan ràpid.