dimarts, 6 de maig del 2008

Flora molesta

Després del pont, tornem a la rutina i ho fem ficant especial atenció en la flora que ens envolta. Perquè més enllà de la caiguda de fulles de la tardor i els creixements desorbitats de plantes de finals d'hivern, també tenim els nostres problemes a meitat primavera. Tal vegada motivats per una especial tria de la vegetació que acompanya els nostres espais verds i carrers. I el gran culpable és un arbre del qual no sabem el nom, però sí coneixem allò que deixa caure a terra: aquestes boletes de la imatge.
No ho podem negar, per plaer o necessitat, ara és un bon moment per recòrrer de dalt a baix les nostres alberedes i avingudes. I no tota la gent té les capacitats o el calçat adequat per evitar xafar aquestes boletes. A més de provocar caigudes, embruten les sabates i incomoden al vianant, especialment quan s'acumulen (fet molt habitual).
És per això que els responsables de jardineria del nostre poble s'haurien de passar més a sovint pel Camí Vell de Torrent per veure que aquest arbre dóna més problemes que avantatges. I tal vegada decidir si és necessari canviar la vegetació. Perquè sempre cap la possibilitat de netejar més a sovint...però això ja sabem que no és possible.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho critiqueu tot, redeu. Ja m'agradaria a mi queixar-me per tindre al meu barri tants jardins!!! Altres sols tenim asfalt.

Anònim ha dit...

Si jardins hi ha però pegueu una volta per ells... ahir, camí de Torrent, vaig passar per camí vell de torrent i tots els jardins de la zona de la Purísima que donen a l'antiga carretera de Torrent estan plens de merda...

Barri La Puríssima ha dit...

Bé, moltes gràcies als dos anònims pels seus comentaris. Voldríem dir al primer anònim que nosaltres no som un bloc complaent i ens agrada contar allò amb què no estem d'acord. Dóna la casualitat que aquesta entrada sobre un tipus de vegetació poc afortunada no està estrictament al barri de La Puríssima, sinó al Camí Vell de Torrent i afecta prou més gent. A més, la nostra intenció no es tirar la pedra i no donar solucions...sinó fer una crítica constructiva. I quan les coses es fan bé, ho diguem amb un ample somriure. I tant que tenim jardins...però caldria fer un bon manteniment i una millor tria d'espècies.
Pel que fa al segon comentari...tens molt de raó. Estem treballant en un post que precissament parla d'eixe tema i que ja hem tractat en alguna ocasió. Pot ser tinga a veure molt que les fàbriques d'enfront no tenen massa cura amb les deixalles o que els contenidors tenen poca capacitat. Aviat presentarem les nostres conclusions.
Gràcies per les vostres opinions.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim 2...
Efectivament, per no parlar dels camions i dels cotxes... ara en el mateix camí vaig jugar al Tetris sortejant cotxes en doble fila i camions... Potser les fàbriques embruten la zona però el fem era fem de la ciutadania: borses de plàstic, menjar, etc. Les graneres passen poc per eixa zona.
Sempre he escoltat el comentari de que l'Ajuntament passa de la vostra zona perque viuen votants majoritaris del PP, trobe que continuen pensant-lo, a les proves s'hem de remetre