dimecres, 30 d’abril del 2008

Una reflexió

Avui tenim un dia de reflexió. No es greu, ni cal anar al metge, però és un dia "especial", per així dir-ho. I és que fa algunes setmanes que aquesta imatge ens colpeja fort en les nostres retines quan passem camí del tren. La podeu trobar tal qual a les portes de l'antic cementeri que hi havia al Camí Vell de Torrent.

Com podeu veure en un segon plànol (perquè en un primer plànol teniu un solar amb ganes de ser alguna cosa), ací roman l'escola pública Ciutat de Cremona. Per cert que podeu visitar la web de la seua AMPA, ja que té informació molt interessant. Com veieu, es tracta d'un recinte format per diverses casetes prefabricades al qual donen classe des de fa un parell de cursos els més joves del poble.

Al fons, no cal dir-ho, es troben els vestigis del que seran unes grans finques, totjust darrere del Sulya. Ací hi haurà espai per a VPO municipals i autonòmiques, però també per a altres de renda lliure.

I precissament aquesta és la paradoxa que volem destacar. Perquè quan una societat recolza més activament el creixement de la rajola i no de les idees, atorga i nega mitjans d'aquesta manera i ho fa tan descaradament, acaba per passar el que passa. I de moment, siga la culpa de qui siga, la realitat és que les finques creixen i les escoles es queden baix.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt dura la teua reflexió, però quina veritat més gran!!!
Salut amic i ja veuràs com l'escola tarde molt més que totes les finques VPO, VPT...
Ara jo pregunte: quan estigue habitades totes les noves vivendes on aniran els xiquets i xiquetes???
Fàcil es farà una nova escola de xapes i les rajoles per a mes habitatges. Els servies sempre per darrere.

xerraire ha dit...

El que no entenc ni entendré és per què es vol fer un poble TAN gran. Què volem superar a Torrent en població, quan tenim un terme municipal de menys de una dècima part del del poble veí? Es que els nostres polítics no es donen conter de les cues que hi ha al ambulatori? Que hi ha xiquets donant classes en barracons? Que hi ha barris degradats que necessiten solucions abans de fer-ne nous?

Anònim ha dit...

Tranqui... al primer solar ja li queda poquet... Sabeu que van a fer en ell??? Doncs posar mes barracons!!! el Cremona creix i cada any necessita mes.
Però ara sols vegeu els barracons del Cremona, què va a passar amb el Sanchis...? Mes barracons i per mes temps que al Cremona.
Les nostres filles i fills educant-se en barraques, però de qualitat clar està.

Anònim ha dit...

al voltant del comentari de xerraire
¿no penseu que es mes greu el creiximent demografic previst en el pla que la casita blanca??
de veres crec que la regidora coleccionista de amics el JAG y el equip redactor del Pla estan molt contents en el tema de la casita blanca

Barri La Puríssima ha dit...

Xerraire, com digueu, ha donat al bell mig de la qüestió. A sovint cal deixar crèixer els pobles, però no amb finques, sinó amb espais de descongestió. I no tot val en aquesta embogida carrera per tal d'arribar al següent 10.000 abans que el poble del costat. Perquè el que acabarà passant és que serem 40.000, però amb uns serveis i una qualitat de vida molt minvats. En fi...un tema molt seriòs i que esperem poder tractar aviat en algun post.
Moltes gràcies per les vostres lectures i animats comentaris.