dijous, 12 de juny del 2008

L'AVE avança a tot ritme (II)

Com ja hem contat en més d'una ocasió, l'AVE ja està amb nosaltres. No anem a insistir en les molèsties que puga ocasionar, ni en els beneficis que tindrà a curt termini. Però creiem que sí és la nostra obligació fer un seguiment més o menys intens de l'evolució de l'obra (ja ho vam fer fa un parell de mesos), al seu pas per Alaquàs i, especialment, les rodalies del nostre barri. Com bé sabeu, per ací passarà soterrat i, almenys en teoria, no ens ocasionarà cap tipus de mal de cap. La data definitiva d'inauguració de l'AVE entre València i ponent serà al 2010 (que tocarà de rebot a Albacete i Conca), juntament amb l'AVE entre Barcelona i la frontera francesa (i res es diu de l'AVE entre València i Tarragona, que ens connectaria a Barcelona i Europa).

Ací vos adjuntem dos imatges: la primera va ser pressa el passat 7 de maig, mentre que la segona és d'avui mateix. Com podeu veure, hi ha dues grans diferències: d'una banda ha desaparegut la terra sota el Camí Vell de Torrent (sols queden un parell de canonades) i, d'altra, les empreses constructores ens han fet una piscina (si encara existira Alaquàs Parla, ací aniria una enllaç a la seua memorable rotonda "En este poble no hi ha piscina"). En qualsevol cas, la primera qüestió era previsible i més si observem al fons com s'apropa la màquina que construeix el túnnel. Sobre la segona, segons han contat a Fòrum Ciutadà, les inundacions d'aigua han estat per tal d'evitar un mal major (de fet, encara que l'aigua ha baixat, es poden veure les tasques d'extracció). El cas és que entre aquestes dos imatges ha passat poc més d'un mes i el panorama és aclaridor: si deixa de ploure en aquest final de primavera tan atípic, en unes quantes setmanes tindreu més fotos amb el túnnel pràcticament al costat de La Puríssima. I aleshores serà quan, finalment, ens creurem que l'AVE passarà al nostre costat soterrat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira tu quina piscina més apanyà que ens han fet...

Anònim ha dit...

No teniu alguna foto més de prop? Gràcies i enhorabona per el blog.

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Ja que esta fet el forat podien incloure un ramal de metre i una estació.
Però clar com el metre és de generalitat i l'Au de l'estat és impossible arribar cap acord per afavorir als ciutadans.

Anònim ha dit...

una piscina que d'ací no molt serà coberta

Barri La Puríssima ha dit...

Abans de res, moltes gràcies a tots per llegir-nos! Paco, sobre això d'aprofitar el túnnel, totjust demà començarem a publicar una entrada on analitzem el transport públic al nostre poble i tractem d'obtindre resultats sobre com d'adequat és. La realitat és que resulta incomprensible com molts pobles propers i similars (Quart, Manises, Torrent, Picanya, Paiporta...) tenen un servei de transport públic molt més eficient i ràpid que Alaquàs i /Aldaia.
Tal vegada eixe ramal de metro del que parles seria una bona solució, i no l'actual mescla de busos i trens i un ¿futur? tramvia. Queda clar quina estima tenen els qui ens governen envers el transport públic.