dimarts, 3 de juny del 2008

Llibertat per atemorir

Anit ho sospitàvem però no podíem dir-ho al 100%: Alaquàs Parla no ha caigut pel seu pes, sinó perquè hom o quelcom l'ha fet tremolar. Ara sembla que tenim dades més que fiables per fer-nos una idea i qualsevol les pot conéixer amb una ràpida fullejada pels posts que han publicat tots els companys. El pes de la llei és gran i una maquinària administrativa al servei de la intimidació, a vegades, pot llevar la son. I per tal d'evitar qualsevol acció repressiva, millor tancar la paradeta. No estem acusant de res a ningú i, qui se senta acusat, pot ser hauria de visitar el seu metge (es veu que a partir d'ara haurem d'escriure els posts amb peus de plom).

Els companys d'Alaquàs Parla van començar en aquesta aventura més o menys quan nosaltres, al final del passat any. Ràpidament van crear-se un espai propi i una fidel audiència, que superava uns quants centenars cada dia (de fet, portaven vora 45.000 visites totals!). A més, tractaven tots els temes amb el seu particular sentit de l'humor. Per dir-ho d'alguna manera, treien punta i somriures a la vegada. Però inclús anaven més enllà i creien en la reivindicació democràtica, amb totes les seues paraules i conseqüències.

Per tant, la blogosfera d'Alaquàs era la més rica de la comarca i, pot ser, una de les més actives en molts quilòmetres. En poc temps vam passar de ser lectors esporàdics de Fòrum Ciutadà i dels esforços del Bloc per estar a Internet, a créixer com rovellons. I en uns mesos vam deixar de ser decenes les persones que sabíem d'aquest canal, per convertir-se en uns quants centenars. I això, amics, dóna por. Perquè a vegades es tracten temes tan frívols com un concurs de rotondes...però d'altres es denuncia la clavada de pota sistemàtica d'alguna administració oficial.

Davant açò sempre hi ha dos opcions: admetre-ho o negar-ho. L'alternativa fàcil és negar-ho i sobrevolar el món amb elegància i omnipotència. La difícil, reconéixer que ho estem fent malament. Siga com siga, el culpable no és el missatger, sinó el missatge. I d'això, amics, no en podem fer res. Perquè nosaltres simplement contem el que veiem i no decidim en com s'ha de veure. Els fets són els que uns quants decideixen i nosaltres patim les conseqüències.

L'únic que tenim clar és que el que publiquen els blocs d'Alaquàs (inclòs Alaquàs Parla) s'atén a la legalitat i no hi ha cap tipus de fonament jurídic que puga substentar una demanda d'injúries ni difamació. I això és un fet jurídic demostrable. La resta, per supost, llibertat per atemorir. Des d'ací el nostre recolzament explícit a Alaquàs Parla i als seus components, un clar exemple de com la gent d'Alaquàs creu en la democràcia.

10 comentaris:

xerraire ha dit...

Sols una cosa... gràcies

Vicent Forment ha dit...

Jo també signe les vostres paraules des de la primera a la última.

Anònim ha dit...

VOLEM ALAQUASPARLA.

VISCA LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

NO A LA CENSURA

Anònim ha dit...

Pero está tan claro q los han hechado o se han ido voluntariamente? No entiendo xq no han borrado los contenidos si tanto miedo tienen y han dejado una última entrada diciendo q se iban. Es q tengo la sensación d q se han ido y no nos han dado ni 1 explicación. Bueno, ellos sabrán...

Anònim ha dit...

Si se hubieran ido voluntariamente es cuando hubieran dejado un mensaje de despedida, no crees?

Barri La Puríssima ha dit...

Bé, abans de res, moltes gràcies pel recolzament que ha rebut aquest post que, en qualsevol cas, és un recolzament a Xerraire, Guaita i Ascolti (que tot i no conéixer-los personalment, a tots ens emprenya el que ha passat i ens sentim atacats).

D'altra banda...no sabem ben bé com interpretar el que planteja el segon anònim. Estem completament segurs que han hagut de tancar la paradeta a tota pressa per evitar mals majors. No obstant, pot ser aviat comencen a aclarar-se moltes coses.

Seguirem treballant en el tema...

Anònim ha dit...

mals majors? No els era suficient amb mentir.

Anònim ha dit...

Per el que deies de la mentida, no és un mal major, es una mal que hi ha a un edifici del carrer Major.

Anònim ha dit...

El blog de Toni Saura da muchas respuestas: cada vez está más claro que el cierre de Alaquàs Parla no es algo casual.

Anònim ha dit...

Gràcies Alaquàs Parla. Els millors per sempre. Amb un somriure es poden fer moltes coses i possitives...
Salut companys.