dimarts, 17 de juny del 2008

El transport públic a Alaquàs II: eixos de comunicació i zones d'influència

Fa un parell de dies parlàrem del com el transport públic al nostre poble, especialment el que ens connecta amb la capital, és molt poc satisfactori per a les demandes de la majoria de gent. És cert que es pot utilitzar, però també és cert que molts ho fan perquè no tenen cap més alternativa.

Més enllà d'açò, troben una realitat que encara fa més complicada la situació: la distribució dels mitjans de transport al nucli urbà del nostre poble crea illes molt desateses i allunyades d'un o ambdós mitjans públics. No parlarem, en aquest cas, de les zones industrials, ja que l'absolut oblit per part de totes les institucions implicades fa que s'hagen de meréixer un post sencer.

El cas de l'estació de tren és especialment cridaner: al tractar-se de l'estació del poble veí, l'accés per a tots els alaquasers està a més de 250 metres, tot i que pot arribar a estar a quasi dos quilòmetres d'algunes parts del nucli urbà. Si les freqüències no són del tot idònies, els horaris no són massa flexibles i el temps de viatge ha estat "temporalment" augmentat, cada vegada resulta menys atractiva aquesta opció (molt especialment si es viu al sud de l'eix format pel Carrer Conca, el Carrer Major i l'Avinguda Miguel Hernández).

El bus no és una molt millor opció. Ben és cert que travessa el nucli urbà per un parell d'eixos molt més cèntrics, però deixa algunes zones al nord i sud del poble totalment desateses. Tot i comptar amb sis parades per anar a València i set per tornar-hi, no és difícil trobar-se a mig quilòmetre del bus. Això, unit a la resta de qüestions innerents al mitjà (imprecissió, possibilitat de col·lapse, saturació, lentitut...), acaben per no fer-lo tampoc atractiu.

D'altra banda, i molt relacionat, tal vegada Alaquàs no és un nucli suficientment gran com per crear alguna mena de transport públic intern (tal i com sí ha fet Torrent o va intentar Aldaia abans de les eleccions municipals). Però és un fet molt notable que l'actual sistema de transport públic sols ens connecta -i de forma deficient- amb València (i molt poc més). El que sí està clar és que el transport públic que passa pel nostre poble té vocació, més que d'unir-nos, de travessar-nos sense considerar les nostres condicions. O això demostra.

8 comentaris:

ascolti ha dit...

Ei, que vos contrcten d'una vegada a l'Ajuntament, com a dissenyadors, o per a fer un nou PGOU, o com advocats. El que siga.
Me quito el sombrero.

Anònim ha dit...

Ascolti, aneu a donar alguna explicació del que ha passat? Vos trobe molt a faltar. Tan de bo tornàreu algun dia.

Salutacions i ànims

Anònim ha dit...

Vos envie la noticia del acord del Sr.Alarte amb els comercians del mercat d'Alaquàs.

http://www.lasprovincias.es/valencia/
20080614/horta/acuerdo-comerciantes
-alaquas-20080614.html

Anònim ha dit...

Sé de bona tinta que la periodista que s'encarrega dels temes d'Alaquàs a aquest diari no és tan competent com l'anterior (Las Provincias va notar la marxa de Laura Sena, per supost!). Això vol dir que aquesta periodista arriba tard a les notícies i les fusella de notes de premsa (tal i com podeu veure a http://www.alaquas.org/premsa/mostrarpremsa.asp?id=1545). Amb açò no vull dir que altres diaris no ho facen, però la realitat és que tot el que ix d'Alaquàs a aquest diari no té cap tipus de validessa i es limita a dir "el que diuen uns i au". Molt trist, ja que mai tenen temes propis, ni un enfocament més dual...De fet, al text de la notícia no podeu trobar res de la situació que s'ha muntat amb açò del mercat.

Dewi ha dit...

Enhorabuena por el tema del transporte. Es inmejorable.

Anònim ha dit...

Ei xics, molt bon tema i molt bon enfocament...fent mal. quina vergonya el que costa arribar a València i la falta de connexions amb la resta de pobles!

Anònim ha dit...

N'hi ha més entregues?

Barri La Puríssima ha dit...

Moltes gràcies pels vostres amables comentaris, amics. Tenim pensat continuar amb aquest monogràfic tres entregues més (fins completar un total de cinc) i, de moment, no ens han telefonat de l'Ajuntament per treballar allí.
A més, coincidint amb el que diu un anònim, la propera entrega parlarà de les connexions amb la resta de pobles de la contornada...