dijous, 3 de juliol del 2008

Record

A aquesta mateixa hora d'aquest mateix dia d'ara fa dos anys van morir 43 a un punt del túnnel que hi ha entre les estacions de Plaça d'Espanya i Jesús de MetroValencia. El tren es dirigia a Torrent amb vora 150 persones i, de fet, 21 dels morts van ser d'aquesta ciutat. Molts, a eixes hores, sols podíem escoltar la ràdio i tractar de comprovar que no hi havia cap conegut en eixe convoi (i per sort així va ser).

El cas és que a la major tragèdia d'un metro a Espanya, per motius que es desconeixen i s'han tancat en fals, sols s'ha culpat al maquinista i no hem vist cap tipus de responsabilitat política (bé siga d'un conseller o de qualsevol altre tècnic de FGV o la pròpia Conselleria). I dos anys després, les coses es continuen fent "parcialment". D'un banda s'han instal·lat balises i s'han incorporat alguns trens més moderns per tal de millorar la seguretat, però d'altra el sistema de seguretat general de la línia 1 continua siguent el mateix i encara es compta amb una majoria clara de trens com aquells que van protagonitzar l'accident.

I parlem d'açò per responsabilitat amb el nostre seguiment al transport públic, perquè no és una bona idea oblidar als qui van morir o van resultar ferits i perquè ara, cada dia, molts alaquasers travessen pel mateix lloc, degut al tall de la línia C3. Fins i tot queda més d'un que tanca els ulls quan passa per aquest tràgic indret. Des d'ací, doncs, el nostre record i homenatge. En imatge podeu veure un tren de la línia 1 que aquest mateix matí s'enfilava pel famós tram cap a Bétera.

2 comentaris:

Els Verds d'Alaquàs. ha dit...

Sempre que hi ha un accident amb morts és lamentable, però si estes morts podrien haver-se evitat, si s'haguera gastat un poc mes de pressupost en seguretat açò és mes lamentable.
El nostre suport a les famílies i el nostre record per als difunts.

Anònim ha dit...

Recordem, a més a més, que a Alaquàs tenim dues víctimes. Una dona que vivia a Blasco Ibáñez i va deixar un xiquet amb una malaltia mental, i un jove que vivia a Torrent però amb pares d'Alaquàs i familia a Alaquàs, que havia viscut quan era xicotet.