dimecres, 19 de desembre del 2007

Però que ja ha arribat el Nadal?

Portem algunes setmanes creient que la gent s'havia tornat boja i s'havia deixat portar per l'espiral consumista dels grans magatzems. Teníem la certesa de que les festes nadalenques no havien començat i que algú volia que consumírem ja, tan prompte.
Però estàvem errats: el Nadal ja ha arribat i en 5 dies serà la Nit de Nadal. I, tot i que encara queden un parell de setmanes llargues per a Reis, cal anar creant il·lusió.
I amb eixe criteri es fiquen llums als carrers. Algunes d'elles, per les pròpies comissions falleres i, la majoria, per l'Ajuntament. No discutirem que s'encenguen uns centenars de peretes de colors durant un mes, al caure la nit. Es tracta d'un fet que il·lusiona a molta gent i que fa més boniques les nostres ciutats. És més, enguany els llums han estat molt ben escollits i resulten agradables a la vista.
Clar, sempre i quan els tingues. Perquè si no, a veure com expliques la mancança. És una qüestió senzilla: els hi ha a totes les grans avingudes de la ciutat on viu gent. Per això mateix, creiem que se'ns ha tornat a deixar de costat. O...tant costava col·locar uns llums a l'Avinguda de l'Horta? No tenim dret a gaudir de l'ambient nadalenc? No es tracta d'unes quantes peretes, que molt bé podem suplir amb llums a les nostres llars, amb ninots o arbres decorats. Es tracta de no tenir-nos en compte ni per a ficar uns llums. I encara així, nos ens segrestaran el Nadal.